Bröllopsresa dag 4&5

Igår (dag 4) var vi på Öland. Det var lite tufft att åka över bron (det har jag aldrig gjort förut). Själva Öland var väldigt fint och vi såg allt från kameler och stränder till räddningsbåtar och cheesecake. Det blev en heldags utflykt med lite fotbad. På vägen till Öland stannade vi på en husvagnsfirma och hittade vår framtida husvagn.

På kvällen drack vi champagnen vi fick på bröllopet på en av klipporna här i Blankaholm, mys!

Idag (dag 5) har vi varit en sväng i Västervik, gått och strosat och fikat vid hamnen. Vi var även inne en sväng på Lager 157, en stor besvikelse, de hade ingenting! Sedan bokade vi husvagnsplats till vecka 30 med, skönt att komma iväg igen!

Idag badade vi i havet för första gången! I måndags när vi kom var det svinkallt, det gick knappt att få i fötterna, men idag var det riktigt varmt och skönt!

Bröllopsresa dag 3

Jag sitter vid Östersjön och skriver. Vattnet är precis blått och glittrar jättefint, nu är ni avundsjuka va? Dessutom har jag varit i en godisaffär med mer än 600 olika sorters godis idag!

Idag har vi besökt inspelningsplatserna för Bullerbyn och Emil. Det var jättefint och såg nästan ut som på film, allt var lite mindre och låg lite närmare varandra bara.

Bullerbyn hade ett cafe och en handelsbod. Jag fick en Bullerbytröja av Toffa som jag ska ha på mitt jobb. Vi käkade Frödinge ostkaka och kladdkaka (Frödinge ligger nästgårds).

Sedan skulle vi vidare till Katthult och kollade Eniros kartor. Vi kom helt fel. Men vi kom fram till en jättefin skogssjö i alla fall, men man fick inte bada där för det fanns för mycket bakterier..

Tillsist kom vi i alla fall fram till Katthult och det var lite mer ihop tryckt än vad det ser ut som på film, men det var jätteroligt att se! Där köpte vi lite souvenier och godis innan vi badade i en jättefin sjö utanför Rumskulla. Ja, ni hörde rätt. Vi badade. Det var faktiskt inte så kallt där, i alla fall inte om man jämför med Östersjön!

Sedan åkte vi omkring lite i Vimmerby innan vi kollade hamnen i Västervik och käkade Bacon och BBQ hamburgare på Courner, ingen höjdare alls!

Imorgon blir det Öland!

För bilder får ni logga in på FB!

Bröllopsresa dag 2

Imorse gav vi oss iväg från Quickstopcampingen vid 9-tiden. Vi stannade i Kårtorp och käkade lite medhavd frukost på en mysig rastplats. Sedan fortsatte vi till Västervik där vi köpte en fläkt på ÖB (kan behövas nu när det fina vädret kommer). Köpte även ett iste som var ganska gott för att vara kallt te!

Sedan kom vi till Blankaholm. Att det är en naturcamping går inte att ta miste på. Utsikten från husvagnen är vatten och fint. Men att det är en badcamping är mindre begripligt då det är iskallt i vattnet och mest tång och hala klippor där man ska bada. Men det är fint i alla fall!

Efter att förtält och allt var uppe duschade vi innan vi kollade in hamnen i Blankaholm samt tog ytterligare en sväng till Västervik för en sväng på Bolaget, en liten sväng i en typ Cayenneaffär samt en utflykt till Lysningsbadet, där var det måånga husvagnar!

Tillbaka till Blankaholm blev det grillad korv och Yatzy (jag vann mest).

Nu blir det sängen och imorgon ska vi kolla in platserna där Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn spelades in!

Idag var även vår bröllopsannons i Kuriren! Den finns även på nätet!

Kort finns på FB!