Gott Nytt År

Nu har Thomas och jag gjort plankstek på plankorna jag fick i julklapp. Vi käkade oxfilé, duchessmos, baconlindad sparris, bearnaisesås och champinjoner - det blev riktigt gott!


Nu ska vi spela Bingolotto och invänta tolvslaget. Vi såg lite av fyrverkerierna från Djulö förut men ska kolla på de vid tolvslaget härifrån. 


Gott nytt år allesammans och ta det lugnt ♡

Det är väldigt tomt här hemma utan Tira. Vi sparade oxfilé till Tira så hon inte missar något. I natt blir första natten utan henne på 9 månader! Men det är skönt att hon slipper fyrverkerierna.

Nissarna tar nyår lugnt och fint i alla fall ♡

Jullov

Den här veckan har verkligen Tira och jag haft jullov. Vi har sovit 14 timmar på dygn, kollat på film, gått promenader och bara varit. Det känns som om batterierna behöver laddas om ordentligt. Nu är det fyra dagar ledig kvar innan det är dags att dra i gång vårterminen. 


Jag kom in på en av de kurserna jag sökt till våren så under 3 månader kommer jag att plugga halvtid samtidigt som jag jobbar, måste bara komma ihåg att registrera mig :)

Imorgon är det nyårsafton igen. Tira kommer att fira i Bieskogarna med Elin och syskonen för att slippa alla fyrverkerier (hon har inte varit rädd hittills) och jag här hemma.


Vi hörs!

Julen 2016

Julveckan började med att jag åkte på någon form av magsjuka/matförgiftning i tisdagskväll och blev därför hemma från jobbet redan från onsdagen istället för att bara vara ledig dagen innan julafton. Fram till fredagen sov jag nästan hela tiden. På torsdagen orkade jag i alla fall dammsuga och torka golven inför grötfrukosten.
Dagen innan julafton slog jag in paket och gjorde knäck medan Thomas griljerade skinka. Sedan blev det uppesittarkväll, vi vann inget och det var bara tråkigt folk med.
Sedan blev i alla fall julafton och vi började den med grötfrukost här hemma tilsammans med Thomas pappa och bror.
Plötsligt fick vi plats sju personer vid mitt bord - utan att dra ut extraskivan! Efter gröt och skinksmörgås öppnade vi paket och käkade julgodis.
Tira blev skjuten av en Turtles men gillade i alla fall sina julklappar :)
Vid lunch gick vi över till Elin där hela familjen var och firade jul med dem och käkade julmat <3
Igår var vi på 101-åringen som smet från notan, den var inte jätebra, en 3:a av 5 kanske. Jag hoppas att det inte kommer någon mer uppföljare...
Idag är det första dagen sen i tisdags som jag inte mår illa! Så skönt! Jag har sovit sjukt mycket sista veckan, men det verkar ha behövts. Men snart är vi igång som vanligt igen, men det här var i alla fall en kort uppdatering av senaste veckan!