Helgen <3

Jag började min helg lite tidigare än planerat, redan strax efter lunch i fredags så kompade jag ut. Elins hundar har varit lite dåliga i magen i slutet av veckan och för att inte Tira skulle smittas fick hon vara hos Thomas onsdag och torsdag och sedan själv hemma några timmar på fredagen. Vi började helgen med en promenad till Arver och sedan drog Tira kedjor hela spåret.
Igår började jag dagen med en sväng på stan med Petra innan jag hade tvättid och Tira promenadtid.Det var riktigt fint väder så Tira rejsade på gärdet och kände in våren ;)
Idag åkte jag och Tira ut till Strängstorp för at gå promenad med Petra, Malin och Malins två hundar. Tira tyckte det var spännande med nya kompisar och rejsade fram och tillbaka som en galning, de andra hundarna brydde sig inte så mycket om henne. Tira brukar springa mycket när hon är lös, men idag tokrejsade hon för at imponera på de andra. Hon vågade sig til och med på att nosa den ena på örat och den andra på svansen!
Efter att jag stannat och tankat på vägen hem tyckte jag att bilen lät konstigt när jag startade och gasade - jag hade visst tappat ljuddämparen. Jag besiktade bilen för 5 månader sedan och fick inte ens en anmärkning på den (eller nåt annat) och nu var den helt sönderrostad. Thomas var snäll och lagade den åt mig så nu kan jag smyga fram igen <3
När Tira och jag kom hem igen var det fortfarande fint väder så jag tog på henne viktmachetterna och gav oss ut på promenad. Tanken är att Tira ska träna up sina bakben så att hon slutar skutta runt på tre ben. Förra gången hon hade vikterna på sig skuttade hon på tre ben i alla fall, men idag hade hon selet på sig och gick på alla fyra ben i alla 15 minuter som hon ska ha vikterna på sig!!! Mattehjärtat svämmade över av stolthet och jag blev lite tårögd :) Älskade jycke <3
 

Lördag

Jag började min helg med att korrekturläsa min inlämningsuppgift som jag skickade in för en kvart sedan - den nästsista för den här kursen. Tänkte ju att jag inte skulle läsa någon mer kurs vid sidan om heltidsarbete, men nu har jag tydligen sökt fyra stycken till hösten - upps. Man kan ju alltid tacka nej om man ångrar sig ;)
Snart ska jag ta med Tira på en promenad - hon har väldigt mycket överskottsenergi just nu. Igår gick vi sex kilometer och hon galopperade nästan hela tiden, sprang om mig, rejsade runt och levde loppan. Jag tror det är en blandning mellan att hon mår bra, slipper kläder, det blåser och är sol.
(Bild från förra helgen)
I eftermiddag ska jag på kalas hos Wiggo som fyllt år. Sedan ska jag kolla på det nästsista avsnittet av Innan vi dör, en bra serie som gått på SVT men som jag missat, det sista avsnittet sänds imorgon. Jag behöver även hämta nya grenar till Nissarna och ta hand om min torra tvätt.
Trevlig helg allesammans!
 

Här!

Nu är det nästan tre veckor sedan jag skrev sist... Jag har haft sjukt mycket att göra, men nu är Qualis-gransknigen över och då lugnar det ner sig lite. Om tre veckor är även min kurs slut och då återgår jag till att endast jobba. Det kommer att bli så skönt! För ett par veckor sedan tänkte jag att jag aldrig mer ska jobba heltid och plugga något samtidigt - det blir för tufft att göra så en längre tid (läste ju SPSM hela hösten och nu en kurs på distans på 20 timmar/vecka), men i onsdags skickade jag in en ansökan till en utbildning som börjar i höst - upps...!
Annars har det inte hänt så mycket i livet. Imorgon har jag sett att våren ska komma! Det passar mig alldeles utmärkt. Nu blir det långpromenader (hoppas att min förkylning som jag dragits med i en vecka snart går över) och balkonghäng!
Nu börjar födelsedagsrejset också! från och med mars till maj fyller 85% av alla jag känner så mycket tårta lär det bli!
Ikväll blir det första avsnittet av Let´s Dance, fram tills det börjar ska jag plugga lite och käka godis - det är jag värd!