Veckan - Årets Fackla

Så har det plötsligt gått en vecka igen. Den här veckan har mest bestått av jobb och promenader :) Något av det roligaste som hände den här veckan var att jag och två av mina kollegor fick ett mail från Lärarförbundet där det stod att vi hade blivit nominerade till priset Årets Fackla som de delar ut till lärare eller förskollärare som har gjort något speciellt/nytt/bra inom sitt yrke. Vi nominerades av vår fd förskolechef för vårt arbete att starta storarbetslag. Det var verkligen en klapp på axeln- trots att vi inte vann. Jag är väldigt stolt över oss! Allt det jobb vi lagt ner det senaste året har verkligen varit värt det!
 
 
Som jag skrev innan så har det blivit många promenader den här veckan (alla dagar utom tisdag då det blev styrketräning för magen istället). Har inte vågat mig på att springa igen än eftersom jag har lite ont i halsen och är halvsnorig, men nästa vecka kanske? Försöker att gå 4 km varje dag.
 
 
Kosten har funkat denna vecka med, snart har jag 50 dagar utan sötsaker! Har klarat kalas, kvällar framför tvn och bio - tjoho! Idag var det fjärde gången jag mätte mig (mäter mig varannan lördag) och hittills har jag gått ner -7 cm runt magen, -3 cm runt varje lår och -4 cm runt rumpan - det är jag väldigt nöjd med på 6 veckor! Vågen däremot är jag redo att slänga ut genom fönstret. Köpte ju en ny, den visar alltid samma vikt, morgon som kväll, den gamla vågen visar 2,5 kg mindre. Tur att  jag mätte mig så att jag har något att gå på - det är ju mycket lättare att fortsätta när man ser resultat!
 
Nu ska jag torka håret och sen ut på en liten runda med Tira!

Veckan - Tårtgeneralen

Den här veckan har mest bestått av möten och utbildningar. I torsdags var det sjunde gången på Pedagogutbildningen (bara tre gånger kvar nu!), i måndags ledningsmöte, i tisdags förskollärarmöte och Biemöte, i onsdags var det kompetensutvecklingsdag med föreläsning och igår avslutade jag veckan avslutade med veckomöte. Dessa möten gör att jag suttit still mest hela dagarna, dock har jag på något sätt ändå lyckats snitta 11 000steg/dag (mitt mål är 12 000 steg/dag). Kosten fungerar fortfarande väldigt bra. Det som fungerar mindre bra än min våg, igår vägde jag 718,4 kg och idag 13,7 kg, tror att jag måste köpa en ny... Tur att jag har måttband med!
 
Nu är det en vecka sedan jag sprang sist, har haft lite ont i halsen och varit lite snorig i veckan så tyckte att det var dumt att utmana ödet. Nu känner jag mig bättre så det kanske blir en runda imorgon.
 
 
 
I onsdags var Thomas och jag på Tårtgeneralen - den var inte hysteriskt roligt utan mer en feelgood-film som var väldigt mysig och fin. Helt klart sevärd! Det var vi och typ 20 stycken till som var där.
 
Idag är Puma på besök hos oss så det blev en promenad med mamma och Elvis nu på morgonen. Tira sprang mest omkring och retade de andra för att hon fick vara lös. Tjejerna var även syskonmatchade :)
 
 
Nu blir det lunch :)

Helgen

Igår åkte mamma, Elin och jag till Norrköping och handlade lite. Tira fick en ny filt som hon kan ha i sina burar och i väskan, jag fick ett par skor, en fleecetröja, halsduk, vantar och några ljus. När vi kom hem igen tog vi en promenad med alla hundarna. Tira käkade lite snö vilket antagligen var andelningen till att hon var dålig i magen hela kvällen och natten och det blev många rastrundor. Idag är hon mycket bättre!
 
 
Idag började jag dagen med att tvätta och åka och veckohandla. Tack vare Vasaloppet var det nästan helt tomt på Maxi. När jag kom hem igen bytte jag om och jag mig ut på veckans sista löprunda med Tira (hon har inte varit med tidigare).
 
 
Mesta delen av rundan galopperade hon före mig och verkar tycka att det var väldigt roligt. Tidigare när jag har sprunit med henne har hon sprungit bakom eller lös. Idag hade jag knytit fast henne i mitt löparbälte med ett långt snöre - det funkade superbra.
 
När vi kom hem gjorde jag min favoritlunch och vilade en stund innan det blev en vanlig promenad med Elvis och mamma.
 
 
Nu ska jag bädda sängen med rena lakan och diska en maskin.