Veckan - 50 dagar

Den här veckan har jag haft det riktigt lugnt och det har varit sol! Tappade rösten i måndags och kraxade hela tisdagen, nu är det bättre även om inte rösten är tillbaka helt och halsen fortfarande gör ont emellanåt. Längtar tills jag blir frisk så jag kan ut och springa i solen, det är väl 3 veckor sedan jag sprang sist.
 
 
I torsdags var det 50 dagar sedan jag la om min kost - och med andra ord 50 dagar sedan jag åt godis, chips, kakor osv. Det går fortfarande väldigt bra och jag tycker att jag är lite piggare och får inte sådana sockerdippar. Den här veckan har det bara blivit lugna promenader då jag inte vågar gå powerwalks eller träna styrka när jag har en förkylning i kroppen.
 
 
Idag är första dagen utan sol på länge men det ska snart bli en promenad i alla fall och sedan har jag tvätttid. Tira fick en ny overall i veckan. Den är i stickad fleece och utan dragkedjor på ryggen (som Hurtta-overallerna har) så hon kan ha väskan på sig och förhoppningsvis även dragweightselen.
 
 
Köpte mig även ett par nya skor den här veckan. Jag köper ju ett par nya skor varje år vid den här tiden. Har de senaste 3 åren kört på Nike Air Zoom Pegasus, tycker att de är superbra! Jag brukar köpa svart/vita men i år blev det ett par grå med rosa märke. De var lite ljusare än vad jag hade tänkt mig så de har blivit rätt skitiga redan. Jag köpte de för typ 800 kr med rabattkod, idag kostade det en hundring mindre ändå så jag funderar på att beställa ett par svarta till smutsiga dagar :)
 

Veckan - Årets Fackla

Så har det plötsligt gått en vecka igen. Den här veckan har mest bestått av jobb och promenader :) Något av det roligaste som hände den här veckan var att jag och två av mina kollegor fick ett mail från Lärarförbundet där det stod att vi hade blivit nominerade till priset Årets Fackla som de delar ut till lärare eller förskollärare som har gjort något speciellt/nytt/bra inom sitt yrke. Vi nominerades av vår fd förskolechef för vårt arbete att starta storarbetslag. Det var verkligen en klapp på axeln- trots att vi inte vann. Jag är väldigt stolt över oss! Allt det jobb vi lagt ner det senaste året har verkligen varit värt det!
 
 
Som jag skrev innan så har det blivit många promenader den här veckan (alla dagar utom tisdag då det blev styrketräning för magen istället). Har inte vågat mig på att springa igen än eftersom jag har lite ont i halsen och är halvsnorig, men nästa vecka kanske? Försöker att gå 4 km varje dag.
 
 
Kosten har funkat denna vecka med, snart har jag 50 dagar utan sötsaker! Har klarat kalas, kvällar framför tvn och bio - tjoho! Idag var det fjärde gången jag mätte mig (mäter mig varannan lördag) och hittills har jag gått ner -7 cm runt magen, -3 cm runt varje lår och -4 cm runt rumpan - det är jag väldigt nöjd med på 6 veckor! Vågen däremot är jag redo att slänga ut genom fönstret. Köpte ju en ny, den visar alltid samma vikt, morgon som kväll, den gamla vågen visar 2,5 kg mindre. Tur att  jag mätte mig så att jag har något att gå på - det är ju mycket lättare att fortsätta när man ser resultat!
 
Nu ska jag torka håret och sen ut på en liten runda med Tira!

Veckan - Tårtgeneralen

Den här veckan har mest bestått av möten och utbildningar. I torsdags var det sjunde gången på Pedagogutbildningen (bara tre gånger kvar nu!), i måndags ledningsmöte, i tisdags förskollärarmöte och Biemöte, i onsdags var det kompetensutvecklingsdag med föreläsning och igår avslutade jag veckan avslutade med veckomöte. Dessa möten gör att jag suttit still mest hela dagarna, dock har jag på något sätt ändå lyckats snitta 11 000steg/dag (mitt mål är 12 000 steg/dag). Kosten fungerar fortfarande väldigt bra. Det som fungerar mindre bra än min våg, igår vägde jag 718,4 kg och idag 13,7 kg, tror att jag måste köpa en ny... Tur att jag har måttband med!
 
Nu är det en vecka sedan jag sprang sist, har haft lite ont i halsen och varit lite snorig i veckan så tyckte att det var dumt att utmana ödet. Nu känner jag mig bättre så det kanske blir en runda imorgon.
 
 
 
I onsdags var Thomas och jag på Tårtgeneralen - den var inte hysteriskt roligt utan mer en feelgood-film som var väldigt mysig och fin. Helt klart sevärd! Det var vi och typ 20 stycken till som var där.
 
Idag är Puma på besök hos oss så det blev en promenad med mamma och Elvis nu på morgonen. Tira sprang mest omkring och retade de andra för att hon fick vara lös. Tjejerna var även syskonmatchade :)
 
 
Nu blir det lunch :)