Cavaletti och promenad

Imorse kom och gick strömmen lite som de ville så acn sattes på och stängdes av om vartannat så då kunde vi lika gärna gå upp och starta dagen. Provade att göra fluff igen, men bara med ett ägg och det var mycket godare!  Efter frukosten tog vi en promenad på 5 km, det var inte så väldigt varmt idag så det gick bra eftersom vi mest höll oss i skogen och i skuggan.
 
 
När vi kom hem igen så duschade jag och sedan gick vi över till Elin där Tira fick klorna klippta och fick vara med hennes hundar medan vi gick ner på stan och käkade lunch med Nova. Det blev Espresso House idag med, isteet lockade :)
 
När vi kom hem igen så byggde jag en cavaletti-bana till Tira. Har läst lite om att det ska vara en bra träning för bakbenen. Jag ville ha lätta bommar så jag satte ihop två sugrör för att få bra längd på dem. Höjden skulle vara upp till fotlederna på hunden enligt mina googlingar så jag tog mina Essie-nagellack och la på rad så jag kunde lägga sugrörsbommarna på dem. Första gången fuskade hon och rev alla bommar, då tejpade jag fast dem med kirurgtejp så de inte aktade sig när hon slog i och då lyfte hon fötterna jättefint. Det var lite knixigt att få till rätt avstånd, men körde på ungefär 12 cm mellan bommarna.
 
(Bild från filmen jag la ut på Instagram - M_Lilja_)
Jag tycker att det är bra att kunna träna lite styrka både inom- och utomhus - särskilt i vinter när det inte går så lätt att träna utomhus. Just nu är det klövjeväska, dra kedjor, viktmanschetter och gå i terräng som vi gör utomhus och inomhus kör vi balansboll, simning och numera cavaletti. Min syster hade skrivit så fint på Instagram idag så att jag blev helt tårögd:
 
 
Det är roligt att träna med Tira, hon är alltid med på allt, är glad och pigg (förutom när det regnar...) och vill alltid göra sitt bästa.
 
Ikväll gick vi ner till Sushi Corner och hämtade hem lite sushi till kvällsmat. Snart ska vi kvällsrasta och sen tar vi kväll. Imorgon bitti skulle det regna lite så det får bli en promenad efter det.